Az önkormányzattól kér pénzt életmentő gépekre a Jahn Ferenc Kórház

  • narancs.hu
  • 2020. november 16.

Belpol

Az állami fenntartású járványkórház a kerülettől remél támogatást.

Levélben kért segítséget az állami fenntartású Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a XX. kerületi (pesterzsébeti) polgármestertől, a volt MSZP-s, legutóbb fideszes támogatással induló Szabados Ákostól - írja Facebook-oldalán a Momentum Pesterzsébet.

A poszt szerint Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója november 5-én küldött levelet Szabadosnak, amelyben leírja, hogy járványkórházként különösen nagy nyomás alatt van az intézmény, és defibrillátor, mobil ultrahang készülék és izolációs betegszállító ágy vásárlásához kér segítséget.

Az igazgató ugyan jelezte, hogy a felsorolt gépekből több is rendelkezésre áll, de a jobb betegellátásért soron kívüli támogató döntésre lenne szükség a kerületvezetőtől, mert eszközbeszerzési keretük kimerült.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?