Az SZFE kancellárja bejelentette: holnap reggel meg akarja kezdeni a munkát az SZFE Vas utcai épületében

  • narancs.hu
  • 2020. október 7.

Belpol

Az SZFE új vezetése arra kéri a hallgatókat és a sztrájkbizottságot, hogy fontolják meg még egyszer az ultimátumot, és fogadják azt el, mert szerintük még nem késő megkezdeniük az együttműködést.

Mint ahogy azt előre jelezték, elutasították a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése által tett komplex ajánlatot az intézmény hallgatói és a sztrájkbizottság is – tájékoztatta Novák Emil általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár közleményben az MTI-t.

Az intézmény kuratóriuma által kinevezett vezetés felidézi, hogy az ajánlat része volt az egyetem dolgozói számára biztosított 10+15 százalékos béremelés és az is, hogy a korábbi munkarendben dolgozhatnak a munkavállalók. "Miután a komplex ajánlatot nem fogadták el és a sztrájk folytatódik, így az ajánlat részei sem lépnek életbe" – olvasható a közleményben.

Azt írják, bár az ajánlat elfogadásának határideje október 7. éjfél volt, "arra kérjük a hallgatókat és a sztrájkbizottságot, hogy gondolják át még egyszer a javaslatunkat és fogadják azt el, hiszen még nem késő megkezdeniük az együttműködést".

A vezetők közleménye azt is tartalmazza, hogy állítólag az SZFE dolgozóinak mintegy harmada a kancellárnak írásos nyilatkozatot juttatott el, amelyben rögzítik, hogy az egyetemfoglalásban nem vesznek részt, az azt szervezőkkel nem működnek együtt, viszont Szarka Gáborral új kancellárral kifejezetten szeretnének együtt dolgozni.

A közleményben az is olvasható, hogy "Szarka Gábor kancellár október 8-án reggel az SZFE Vas utcai épületében megkezdi a munkáját annak érdekében, hogy biztosítsa az egyetem működőképességét, felelősséget vállalhasson az ott dolgozók munkakörülményeiért és intézkedhessen a bérek és egyéb juttatások kifizetéséről".

Szarka Gábor a hvg.hu-nak adott interjúban úgy nyilatkozott, erőszakot biztosan nem alkalmaznak a Színház- és Filmművészeti Egyetemet blokád alá vonó hallgatók ellen.

SZFE-s hallgatók: Ott van a kés a nyakunkon

A hatalomátvételi módszerekkel van a probléma - mondja a Narancs.hu-nak adott interjújában Csernai Mihály, az SZFE HÖK elnöke és Zsille Sára hallgató, akik arról is beszélnek, miért furcsa, hogy rendszerváltó erőt látnak bennük. A diákok szerint a következő néhány nap sorsdöntő lehet az egyetemfoglalás történetében. Állítják: mindenre fel vannak készülve.

Figyelmébe ajánljuk