Pert indít a Kétfarkú Kutya Párt elnöke a XII. kerület parkolási ügye miatt

  • narancs.hu
  • 2020. október 7.

Belpol

Most kivételesen nem viccel a párt.

Kovács Gergelyt a XII. kerületi önkormányzat szeptemberi ülésen a jegyző ismét a kerületi parkolási céghez irányította kérdéseivel, ahonnan majd újból a jegyzőhöz küldik vissza. Több, mint 100 napja pingpongoznak a kérdésfeltevéssel és a válaszok hárításával, ám a Kétfarkú Kutya Párt elnöke megunta, és – viccen kívül – pert indít a Hegyvidék önkormányzat ellen, mert választott képviselőként hiába kéri a létező összes módon, hogy betekintést nyerhessen a kerületi parkolás lényeges dokumentumaiba – írja a 444.hu.

„Kéthetente megírjuk, és küldözgetjük a jegyzőnek a leveleket, hogy megsértik a törvényeket, amikor ma épp 106 napja nem nézhetem meg a Fáber Kft. Sessionbase Kft.-vel kötött szerződéseinek mellékleteit (több másik ügy dokumentumaival együtt). A törvény szerint 30 napon belül kellene tudnom ezekhez hozzáférni. A mellékletek azért lennének fontosak, mert a szerződésekből nem látszik a műszaki tartalom, hogy pontosan mire is költötték a pénzt. Igaziból én ezt meguntam, úgyhogy polgári peres eljárást indítunk az önkormányzat ellen, aminek a végén ki kell majd adniuk a kért adatokat” – fogalmazott Kovács Gergely.

Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a szeptemberi testületi ülésen arról beszélt, hogy ily módon csak szívatja a párt az önkormányzatot, és „büntető jellegű” adatigénylést folytatnak.

Az MKKP elnöke több más közbeszerzéssel kapcsolatban is perel, amelyekről részletesen ír az oldalán.

Figyelmébe ajánljuk