Az ügynek még nincs vége: jogszerűtlenség Lázár János vadászkastélya körül

  • narancs.hu
  • 2019. január 30.

Belpol

Lázár útjai kifürkészhetetlenek.

Lázár János batidai vadászkastélyát már sokszor emlegettük. Most úgy tűnik, hogy a kastélyhoz vezető úttal vannak problémák. A magánterülethez csatolt útszakasz ugyanis önkormányzati területetn van, annak használatához, birtokba vételéhez pedig senki nem kért engedélyt - írja a hvg.hu. Ezt egyébként a hódmezővásárhelyi önkorményzat hírszolgálata is megjelentette.

„Prémiumkategóriás létesítmény", mondja Lázár János a földjeik között lévő kastélyról

A kancelláriaminiszter inkább vadászháznak nevezné a családtagjai által birtokolt földek között fekvő impozáns ingatlant. Februári cikkünkben légi felvételeket közöltünk a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilágban található vadászkastélyról, amelyet teljesen körbevesznek Lázár János családjának földjei, és amelyhez sok helyi szerint köze lehet a miniszternek. Holnap megjelenő nyomtatott lapszámunkban újabb részleteket olvashatnak a titokzatos kastélyról.

Az érintett cég álláspontja

Cikkünk megjelenése után az érintett cég is megszólalt, a következő közleményt jutatta el szerkesztőségünkbe.

"A Grosswiese Zrt. és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata között van egy jogvita az érintett útra vonatkozóan. A területen a nyolcvanas évek elején épült vadászház, az érintett bekötő út csak az épülethez vezet, más irányú és jellegű forgalmat nem bonyolít. A korábban a Hódcsillag Szövetkezethez tartozó rövid útszakasz azonban szövetkezeti földtulajdonokat rendező, a földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény értelmében az ingatlantól elválva önkormányzati tulajdonba került. A vadászház jelenlegi tulajdonosa, a Grosswiese Zrt. a város egyik legjelentősebb adófizetője, szeretnénk az évek óta fennálló jogvitát, az utat érintő, 1993 óta tisztázatlan helyzetet politikamentesen, az önkormányzat és a cég számára is megnyugtató módon rendezni. Ezért kerestük meg a várost, és tettünk ajánlatot a jogvita rendezésére."

 

Jelenleg Soós Gábor ügyvéd látja el Lázár János gyermeke és a kastélyt működtető cég jogi képviseleté egt ésyeztet az önkormányzattal: azt nem ismerte el, hogy jogszerűtlenül vették igénybe az utat, ennek ellenére felajánlotta az ellentételezést. Az ügyvéd kérésére a használatról és annak körülményeiről a közgyűlés dönt majd várhatóan márciusban. A hvg.hu hozzáteszi, hogy az út hasznlatáról döntő képviselő-testületben a Lázárt támogató fideszes képviselők vannak többségben.

Légi felvételeken mutatjuk a titokzatos luxuskastélyt, amely Lázár Jánosék földjei között épült

Persze, az egészhez semmi köze sincs a miniszternek. Szerényen csak Nagyréti Vendégház nak hívják azt az impozáns vadászkastélyt, amelyet a közelmúltban építettek a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilág szélén. A hatalmas luxusingatlanról a környéken sokan úgy tartják, hogy ahhoz köze lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Figyelmébe ajánljuk