"Azonosítatlan repülőeszköz" miatt szállt fel egy magyar vadászgép az este

  • narancs.hu
  • 2022. május 4.

Belpol

Ez nagyjából akkortájt történt, amikor egy orosz rakéta csapódott be Kárpátalján. 

"Azonosítatlan repülőeszközt jelzett a radar május 3-án a késő esti órákban, ezért a Magyar Honvédség légvédelmi szolgálata riasztást adott ki, és felszállást rendelt el a Légvédelmi Készenléti Szolgálatban lévő vadászgép számára" – írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium (HM). 

A közlés szerint a radarok 22 óra körül észlelték a jelet a keleti országrész határmenti térségében, de a vadászgép az érintett légtér ellenőrzése során repülőeszközt nem talált. Mint írják, a gép légtérfelügyelet céljából egy ideig még a térségben maradt, majd visszatért a kecskeméti bázisra.

A HM nem említi, de nagyjából ekkortájt érte légitámadás a magyar határtól mintegy 100 kilométerre fekvő kárpátaljai volócot. 

A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint a vasútállomás melletti villanytelepen csapódott be egy cirkálórakéta, a robbanás erejétől mintegy 500 méteres sugarú körben törtek ki ablakok. A rakéta repeszei több, közelben parkoló autót is megrongáltak.

Sérültekről egyelőre nincs információ. A támadás következtében megsérült egy gázelosztó-állomás, a településen 57 háztartás maradt gázszolgáltatás nélkül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.