12 helyettese lesz Kocsis Máténak a parlamentben

  • narancs.hu
  • 2022. május 4.

Belpol

Csak négy olyan képviselő van az egész parlamentben, aki semmilyen plusz pozíciót nem visel. 

Összesen négy képviselő van az új parlamentben, aki semmilyen tisztséget nem visel, így pedig csak a havi 1,3 milliós képviselői alapfizetését kapja meg – derül ki az RTL Klub összeállításából. 

Az ellenzéki oldalon a végül független Hadházy Ákoson kívül a jobbikos Szabó Hajnalka és Végh Noémi nem visel más tisztséget, a kormánypárti képviselők közül pedig egyedül Navracsics Tibor az, akinek nincs országgyűlési vagy frakcióban viselt pozíciója, és egyelőre kormányzati sem.

A 199 képviselői helyre összesen 253 olyan parlamenti pozíció jut, amely plusz pénzzel jár: 

  • A legtöbbet ebben a ciklusban is Kövér László keresi majd, havi 3,6 millió forintot.
  • A parlamentbe jutott pártok frakcióvezetői (Kocsis Máté, Simicskó István, Gyurcsány Ferenc, Tóth Bertalan, Jakab Péter, Fekete-Győr András, Tordai Bence, Ungár Péter és Toroczkai László), valamint az országgyűlés alelnökei (Dúró Dóra, Oláh Lajos, Jakab István, Lezsák Sándor, Latorcai János, Hende Csaba) egységesen 2,6 millió forintot keresnek.
  • Aki bizottsági elnök, frakcióvezető-helyettes vagy az országgyűlés jegyzője, az bruttó 2,2 millió forintért dolgozik havonta.
  • A bizottsági alelnökök havi 2 milliót keresnek. 
  • Egy bizottsági tagsággal együtt 1,6, kettővel már 1,8 millió forint jár egy képviselőnek. 

Mint a Narancs.hu megnézte,

a Fidesz frakcióvezetőjének, Kocsis Máténak összesen 12 frakcióvezető-helyettese lesz, míg a KDNP-s Simicskó Istvánnak négy. 

Az ellenzéki pártok közül a DK és a Jobbik frakciójában lesz két frakcióvezető-helyettes, a többi frakcióban csak egy-egy.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.