Balog Zoltán oktatásügyi kerekasztala illegitim

  • narancs.hu
  • 2016. február 1.

Belpol

Nemcsak Miskolcon, hanem az ország több városában is tüntetni fognak szerdán a botrányos oktatási rendszer ellen. Országos sztrájk is jöhet, Balognak egyre nehezebb elsunnyognia a választ.

Szerdán „Miskolc és Budapest mellett tüntetés lesz Békéscsabán, Budaörsön, Pécsen, Sopronban, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben, február 10-én pedig országos demonstrációt jöhet” – írja a 24.hu, és ez még semmi.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium oktatóinak nyílt, az oktatási rendszer tarthatatlan állapotát lefestő leveléhez ugyanis már több mint 500 iskola és 27 ezer egyén csatlakozott – s az új aláírók között ott vannak például a mindig kiemelkedően teljesítő budapesti Eötvös József Gimnázium tanulói is.

Ebben a klímában Balog Zoltánnak egyre nehezebb lesz megosztania, majd leszalámiznia az oktatásügyért valami pozitívat cselekedni akaró szereplőket, bár ne legyenek kétségeink afelől, hogy meg fogja próbálni (lásd erről véleménycikkünket itt).

Csakhogy ezt ma már elég sokan világosan látják. A hétvégén például Országos Tantestületi Értekezletet tartottak szülők, nevelők, diákok, tanárok, akik a Balog-féle Köznevelési Kerekasztalt illegitimnek tekintik, hiszen az „valójában önmagával tárgyalna”.

A szolidaritási tüntetések részletei városokra bontva itt érhetőek el a Facebookon.

Érdemes továbbá az Utolsó óra csoportot is követni a Facebookon itt.

Figyelmébe ajánljuk