Baranyi Krisztina: Vitézy, a Tisza és a Fidesz ma újra összeállt

  • narancs.hu
  • 2024. október 28.

Belpol

Diákmozgalmak javaslatait szavazta le ma a három frakció. 

„Meg vagyok döbbenve Vitézy, a Fidesz és a Tisza ma újra összeállt egy szimbolikus ellenzéki ügy kapcsán. Nem ám mellette, ellene” – írja Baranyi Krisztina a Facebookon. 

Ferencváros polgármestere szerint már a Fővárosi Közgyűlés első ülésén is voltak erős jelek, amikor is leszavazták a Magyar Kétfarkú Kutya Párt átláthatósági és korrupcióellenes javaslatát, azzal az indokkal, hogy a végrehajtásba bevonni tervezett szervezetek (Transparency, K-Monitor, Átlátszó), erre nem alkalmasak. „A Fidesz nyíltan »külföldről finanszírozott szervezetekről« (Soros) beszélt, a Tisza egyszerűen csak elutasította, hogy bevonjuk őket, »szélesebb körből kért volna véleményeket«, de hogy kire gondoltak, arra nem jött válasz”.

Ugyanakkor Baranyi szerint, ami ma történt – a közgyűlés napirendjének bizottságai tárgyalásain – ennél is sokkal súlyosabb dolog. „A diáktüntetésekben részt vett mozgalmak – ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront, valamint a Fridays For Future Magyarország – a fővárosi diákságot érintő ügyekben tett javaslatait hozta a Közgyűlés elé a Főpolgármester. Például ilyeneket:

  • kapjanak segítséget érdekképviseleti szerv létrehozására,
  • kapjanak egy ingatlant közösségi tér kialakítására,
  • kapjanak különböző kedvezményeket, bemutatkozási lehetőségeket fővárosi intézményekben
  • legyen egy átfogó program a fiatalok számára mentálhigéniés segítség nyújtására”, 

írta, hozzátéve, a Fidesz mellett a Tisza (Nagy Ervin bizottsági taggal, aki pár éve még ott állt a diákok színpadán) és a Vitézy-frakció ezeket is leszavazta, gyakorlatilag azzal az indokkal, hogy ezek a mozgalmak Karácsonynak kampányoltak. 

„Nem, kedves képviselőkEzek a fiatalok a jogaikért, a tanáraikért, a jövőnkért álltak ki, amit önöktől egyszer sem láttunk a hónapokig tartó tüntetések, tiltakozások során. Azokért a jogokért, amelyeket a Fidesz kormány hosszú évek óta páros lábbal tipor. Ezeket a 15-16 éves fiatalokat könnygázzal, tonfával oszlatták az erőszakszervezetekSzégyelljék magukat, képviselőtársaim!” – írta Baranyi Krisztina. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk