Bírósághoz fordul a Kutyapárt a XII. kerületi időközi választás lefújása miatt

  • narancs.hu
  • 2023. május 31.

Belpol

Amennyiben nincs választás, Nádasi Tibor fog beülni az önkormányzatba a Demokratikus Koalíció színeiben.

Szerintünk alkotmányellenes egy már kiírt választást nem megtartani, és a kerületben olyan önkormányzati képviselőre lenne szükség, aki érdemi ellenzéki munkát végez

 írja honlapján a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Egyben bejelentették: bíróságon támadják meg, hogy lefújták a XII. kerületben a már kiírt kerületi időközi választást.

Mint ismert, a választást több településen is azért fújták le, mert a választási törvény múlt héten elfogadott módosítása miatt nem lehetnek időközi választások a jövő évi önkormányzati választásig. A XII. kerületben július 16-ra volt kiírva az időközi.

„Véleményünk szerint ez jogsértő, mert

  • egy már kitűzött időközi választást lefújni, alkotmányos indok nélkül, sérti a jogbiztonságot.
  • Az egyéni választókerületekben a kompenzációs listás jelölt, aki időközi választás nélkül automatikusan képviselő lenne, nincs megválasztva, még jelölt sem volt. Ez pedig sérti azt az alaptörvényi szabályt, hogy a testületnek választott tagjai vannak."

– tette hozzá az MKKP. A párt hozzátette, hogy ha a választás elmarad, akkor "az új önkormányzati képviselőt az ellenzéken belüli szokásjog alapján a Demokratikus Koalíció jelölhetné a Csodálatos Ellenzék 2019-es kompenzációs listájáról". Mint írták, ezen a listán egyetlen DK-s maradt, aki még nem volt képviselő 2019 óta a kerületben: Nádasi Tibor.

Nádasi, miután ellenzéki jelöltként nem került be az önkormányzatba, állást kapott az önkormányzati tulajdonú BBSZ 2022 Kft.-nél. A cég akkor került reflektorfénybe, amikor az általa épített épület gyakorlatilag ráomlott a Böszörményi útra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk