Bírósághoz fordul a Kutyapárt a XII. kerületi időközi választás lefújása miatt

  • narancs.hu
  • 2023. május 31.

Belpol

Amennyiben nincs választás, Nádasi Tibor fog beülni az önkormányzatba a Demokratikus Koalíció színeiben.

Szerintünk alkotmányellenes egy már kiírt választást nem megtartani, és a kerületben olyan önkormányzati képviselőre lenne szükség, aki érdemi ellenzéki munkát végez

 írja honlapján a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Egyben bejelentették: bíróságon támadják meg, hogy lefújták a XII. kerületben a már kiírt kerületi időközi választást.

Mint ismert, a választást több településen is azért fújták le, mert a választási törvény múlt héten elfogadott módosítása miatt nem lehetnek időközi választások a jövő évi önkormányzati választásig. A XII. kerületben július 16-ra volt kiírva az időközi.

„Véleményünk szerint ez jogsértő, mert

  • egy már kitűzött időközi választást lefújni, alkotmányos indok nélkül, sérti a jogbiztonságot.
  • Az egyéni választókerületekben a kompenzációs listás jelölt, aki időközi választás nélkül automatikusan képviselő lenne, nincs megválasztva, még jelölt sem volt. Ez pedig sérti azt az alaptörvényi szabályt, hogy a testületnek választott tagjai vannak."

– tette hozzá az MKKP. A párt hozzátette, hogy ha a választás elmarad, akkor "az új önkormányzati képviselőt az ellenzéken belüli szokásjog alapján a Demokratikus Koalíció jelölhetné a Csodálatos Ellenzék 2019-es kompenzációs listájáról". Mint írták, ezen a listán egyetlen DK-s maradt, aki még nem volt képviselő 2019 óta a kerületben: Nádasi Tibor.

Nádasi, miután ellenzéki jelöltként nem került be az önkormányzatba, állást kapott az önkormányzati tulajdonú BBSZ 2022 Kft.-nél. A cég akkor került reflektorfénybe, amikor az általa épített épület gyakorlatilag ráomlott a Böszörményi útra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.