Rogán államtitkára Ukrajna jövőbeni NATO-tagságáról tárgyalt

  • narancs.hu
  • 2023. május 31.

Belpol

Miközben Orbán Viktor a békepárti retorikát hangoztatja.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzeti információs államtitkára és nemzetbiztonsági főtanácsadója, Kovács József altábornagy is részt vett azon a varsói találkozón, amelyen a felek egyhangúan kijelentették, készek támogatni Ukrajnát ameddig csak szükségesírja a hvg.hu.

A Bukaresti Kilencek május 24-i találkozójáról a lengyel nemzetbiztonsági hivatal adott ki közleményt és fotókat, ezeken vette észre a lap Rogán Antal főtanácsadóját.

Bukaresti Kilenceknek Magyarországon kívül tagja még a csoportnak Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Bulgária, Csehország és Szlovákia.

Ez az ülés készítette elő a NATO június 6-ra Pozsonyba tervezett csúcstalálkozóját. A tárgyaláson a felek megerősítették, hogy továbbra is egységesen kívánnak fellépni a NATO és az EU fórumain, újra elítélték Oroszország Ukrajna elleni háborúját és kijelentették, hogy Ukrajna győzelme fontos egész Európa biztonságának és stabilitásának szempontjából.

A hvg.hu megjegyzi, érdekes kettősség, hogy miközben a kormány magasrangú képviselői a békepárti retorikát hangoztatják a háborúról, addig Rogán Antal egyik államtitkára Ukrajna támogatásáról és jövőbeni NATO-tagságáról tárgyal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk