Bojár Gábor "jelentősebb összeggel" támogatja a tanárok sztrájkalapját

  • narancs.hu
  • 2022. március 23.

Belpol

A vállalkozó szerint az oktatásnak soha nem volt akkora értéke, mint ma. 

"A Tanítanék Mozgalom megkeresésére egy jelentősebb összeget utalok a sztrájkoló pedagógusok sztrájkalapja javára" – közölte Facebook-oldalán Bojár Gábor vállalkozó, a Graphisoft alapítója.

Bojár azt írta, sok megkeresést kap különböző nemes célok támogatására, de nincs kapacitása, hogy mérlegeljen ezek között, most azonban kivételt tesz.

"Abban bízom, hogy ez a gesztus talán csatlakozásra buzdít másokat is. Itt ugyanis nemcsak a megalázóan alacsony jövedelemből élő pedagógusok megsegítéséről van szó, hanem gyerekeink, és rajtuk keresztül országunk jövőjéről is. A napjainkban zajló informatikai forradalom nyomán ugyanis századunk a tudás alapú gazdaságról és a tudás alapú társadalomról szól, így a tudás megszerzésének, tehát az oktatásnak soha nem volt akkora értéke, mint ma" – érvelt döntése mellett. 

"Ezért nem elég elfogadható körülményeket nyújtani a pedagógusoknak (a sztrájkolók csak ezt kérik), de ennek a hivatásnak olyan megbecsülést kellene nyújtanunk, hogy a legtehetségesebbek számára is az egyik legvonzóbb hivatás lehessen"

– írta. 

Korábbi interjúnkat Bojár Gáborral itt olvashatják: 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk