Budapest főpolgármestere lenne Szeged furcsa, zűrzavaros politikai figurája, Szabó Bálint

  • narancs.hu
  • 2023. október 30.

Belpol

Azt még mindig nem tudni, kit indít a Fidesz Karácsony kihívójaként.

Szabó Bálint, volt szegedi önkormányzati képviselő a Facebookon indított élő videóban jelentette be, hogy

elindul a budapesti főpolgármester-választáson.

Vasárnapi bejelentését azzal indokolta, hogy vasárnaptól számolva 222 nap volt hátra a 2024 júniusára kiírt önkormányzati választásokig – melyeket mint ismert, egy napon tartanak majd az EP-választással –, Szabó pedig épp ennyit,

222 napot töltött börtönben. A képviselőt azt követően tartóztatták le, hogy tavaly szeptemberben bevágott a miniszterelnök konvojába, és üldözni kezdte Orbánt, 7 és fél hónapot töltött letartóztatásban, végül másfél év börtönbüntetésre ítélték, négy évre felfüggesztve.

Az ügy miatt a szegedi közgyűlés egyhangúan méltatlannak ítélte Szabót a képviselőségre, az Önkormányzati törvény szerint ugyanis ha egy képviselő szándékosan bűncselekményt követ el, és emiatt őt jogerősen elítélik, akkor megfosztható mandátumától.

A valóságot megkerülve, Szabót nem különösebben érdekli sem a bíróság ítélete, sem a közgyűlés döntése. Egyik sem gátolja meg abban, hogy a történteket saját kénye-kedve szerint formázza,

szerinte ugyanis azért zárták be "egy fővárosi cellába", mert vidéki származása és "a tiltás ellenére volt bátorsága belépni Budapest területére és a vidék Magyarországáért tüntetni".

Azt, hogy mindezek ellenére miért akar épp Budapesten főpolgármester lenni, azzal magyarázza, hogy ezt tartja az egyetlen komolyan vehető politikai pozíciónak a miniszterelnöki tisztség mellett, a jelenlegi városvezetés azonban szerinte "nem élt, hanem visszaélt ezzel az óriási lehetőséggel".

A volt szegedi képviselő tavaly nyárra lengetett be nagyszabású gazdatüntetést, amelynek keretében több száz traktorral akadályozta volna a fővárosi közlekedést. Demonstrációja – ahogy azt sejteni lehetett – egyértelmű kudarcba fulladt, amikor mindössze 23 autó és 3 motor jelent meg a remélt 1800 traktor helyett. Szabó mindezt akkor azzal magyarázta, hogy a rendőrség határozatban tiltotta meg a mezőgazdasági gépek belvárosi felvonulását, most pedig úgy látja, letartóztatása – aminekegye semmi köze nem volt a megmozduláshoz – azt mutatja, "így járnak azok, akik egyedül mennek szembe a rendszerrel".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk