Csak a budapestiek ötödét zavarják a felújítások

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 25.

Belpol

A fideszesek idegesebbek a Lánchíd, a rakpart és a Blaha felújítása miatt, mint az ellenzékiek. 

A budapestiek 20 százaléka mondta, hogy meglehetősen vagy nagyon zavarja őt a Lánchíd, a Blaha Lujza tér vagy a pesti alsó rakpart felújítása - derül ki a Medián és a 21 Kutatőközpont felméréséből, melynek eredményeit a HVG ismertette.

Úgy tűnik tehát, nem volt átütő hatása a kormánypárti politikusok és médiumok által indított kampánynak, amely a felújítások miatti dugókkal támadja Karácsony Gergely főpolgármestert.

Azért az is látszik, hogy a politikai hovatartozás erősen befolyásolja, mit gondolnak az emberek a felújításokról, míg a fideszes szavazók egyharmadát zavarják a lezárások, az ellenzékieknek csak egytizedét. 

Nem meglepő módon az autósokat is jobban zavarják a felújítások, mint a leggyakrabban tömegközlekedéssel közlekedőket. 

A Budapest Brand megrendelésére készült felmérésben azt is megkérdezték az emberektől, támogatják-e a közelmúltban létesített új kerékpársávokat.

Alapból a megkérdezettek 53 százaléka válaszolt pozitívan, de ha a kérdőívben szerepelt az az információ is, hogy 2019-hez képest 1,5-szeresére nőtt a kerékpározók száma, a biciklisávok támogatottsága felugrott 62 százalékra.

A kutatás szerint Karácsony Gergely  népszerűsége továbbra is stabil Budapesten, a megkérdezettek 47 százaléka szavazna rá, míg egy meg nem nevezett fideszes kihívóra csak 31 százalék. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk