Csák Jánosnak nem tetszett az RTL kérdése

  • narancs.hu
  • 2023. július 23.

Belpol

„Menjünk haza, és ott megkérdezi, jó?”

„Elmondaná nekünk is, hogy miért Ókovács Szilvesztert nevezte ki az Operaház igazgatójának?” – kérdezte az RTL riportere Csák János kulturális és innovációs minisztertől.

„Ne haragudjon, elmondtam már olyan sokszor, itt is elmondtam, nyugodtan vágják be, jó?” – válaszolta a miniszter.

Az interjú ebben a szellemben folytatódott és hamar véget is ért. Az újságíró ugyanis a Fudan Egyetem Alapítványról kérdezte Csák Jánost, aki a kuratórium elnöke. A 14 milliárd forint értékű közvagyonnal megsegített szervezetről nemrég Tompos Márton momentumos országgyűlési képviselő azt mondta, eltűnt, legalábbis azokból az irodaházakból, ahová be volt jelentve. Mások is így jártak már, akik keresték.

Csák most az RTL riporterének azt mondta, hogy igenis meg lehet találni az alapítványt, csak meg kell nézni a címtáblát, és az az újságíró, aki odament, direkt nem akarta megtalálni. A riporter azt mondta erre, hogy ő volt az az újságíró. A miniszter azzal reagált, hogy elküldi egy munkatársát, aki segít megtalálni az ajtót, amelyen kinn van a cégér.

A kérdésre, milyen munkát végez, mit csinál az alapítvány, Csák János azt mondta, előkészítő munkát. „De ez egy kulturális rendezvény. 

Itt vannak azok az emberek, akik Erdélyben érdeklődnek az iránt, hogy tud a magyar kormány az itteni magyar családokon, az itteni gazdasági növekedésen segíteni.

Most idejön nekem egészen másokat kérdezni. Menjünk haza és ott megkérdezi, jó?” – zárta le az interjút a kulturális és innovációs miniszter. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk