Nyoma veszett a Fudan Egyetem Alapítványnak

  • narancs.hu
  • 2023. július 10.

Belpol

Miközben rendesen költenek, fizetésekre például százmillió feletti összeget. 

Eltűnt a székhelyéről a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány, derül ki Tompos Márton országgyűlési képviselő Facebook-bejelentkezéséből

A momentumos politikus egy jó ideje próbál utánajárni annak, hogy mi a helyzet a nem létező egyetemet működtető alapítvánnyal, amely 14 milliárd forint értékű közvagyont kapott az államtól. Tompos hétfői videójában arról számolt be, hogy a szervezett felszívódott azokból az irodáházakból, ahová be volt jelentve. Miután nem találta a helyszínt a jelenlegi hatályos székhelyén (Kéthly Anna tér), elment a cégbíróságra: mint kiderült, a szervezet nem adott be székhely módosítási kérelmet, magyarán továbbra is a Kéthly Anna téren van a székhelyük, miközben onnan áprilisban eltűntek. 

„Ez természetesen teljesen törvénytelen”

– fogalmazott Tompos. 

A 24.hu emlékeztet, A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány tavalyi beszámolója szerint rendesen költenek fizetésekre, erre a célra tavaly 123 millió forint ment el. A főigazgató bére havi bruttó 2,1 millió forint, az öt kuratóriumi tagnak havi 811 ezer forintot, a felügyelőbizottsági tagoknak havi 740 ezer forintot fizetnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk