Csak március végén jelenti be a Fidesz, kit indít Karácsony ellen Budapestért

  • narancs.hu
  • 2024. január 30.

Belpol

Nem sietik el... Így 50 napja lesz a kormánypárt jelöltjének megnyerni a fővárosi szavazókat.

Február közepén indítja el a jelölési folyamatot, és

március végére jelenti be a Fidesz a hivatalos főpolgármester-jelöltjét

– mondta Kubatov Gábor, a párt alelnöke és pártigazgatója az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn. Hozzátette, addig sok javaslat fog még érkezni, a kerületi vezetők is nyilatkozhatnak, szerintük ki szállhat versenybe Karácsony Gergellyel szemben.

Kubatov szerint az önkormányzati választás előtt a rendelkezésre álló idő éppen elég lesz ahhoz, hogy a kormánypárt jelöltje is bemutatkozhasson, 50 nap alatt mindent tudni kell elmondani.

A Fradi elnöke megjegyezte, hogy Karácsonynál sokkal komolyabb pasast érdemel Budapest, szerinte felháborító Tarlós István munkája után nézni a káoszt.

Az ellenzék oldaláról eddig Karácsony Gergely jelentkezett be újra a posztért, a Jobbik-Konzervatívok Brenner Kolomant indítják, a míg a Mi Hazánk Mozgalom Grundter Andrást. Vitézy Dávid neve is felmerült az LMP részéről, aki egyelőre még se igent, se nemet nem mondott. Vitézyről Kubatov azt mondta, "különleges gyerek, pártok felett áll". De azt már Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is leszögezte, hogy a főpolgármester-jelölt személyéről Orbán Viktor szava az irányadó, és nem állnak be senki mögé, lesz saját jelöltjük.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.