Brenner Kolomant indítja a Jobbik főpolgármester-jelöltként

  • narancs.hu
  • 2023. november 21.

Belpol

„Tegyük rendbe Budapestet!” szlogennel fog kampányolni.

Brenner Kolomant indítja a Jobbik a jövő júniusi – az európai parlamenti voksolással együtt tartott – önkormányzati választáson főpolgármester-jelöltként Budapesten – jelentette a párt alelnöke és frakcióvezetője, Lukács László György.

hvg.hu beszámolója szerint a párt főpolgármester-jelöltje „Tegyük rendbe Budapestet!” szlogennel fog kampányolni, és terveit ismertetve alapvetően rendpárti, Tarlós István volt főpolgármesteréhez hasonló szólamokat hangoztatott. A Jobbik jelöltje bemutatkozó tájékoztatóján beszélt többek között a megfizethetetlen albérletekről és a „hajléktalanproblémáról”, de szóba került a szemét, a „közlekedési káosz”, és a közbiztonság kérdése is. Brenner Kolomant kijelentette: meg kell tízszerezni a térfigyelő kamerák számát.

Azt is bírálta, hogy Karácsony Gergely egy „nemzeti konzultáció szintű” szondázással döntötte el, hogy milyen legyen a forgalmi rend a felújított Lánchídon, ezért pártja helyi népszavazást kezdeményez a lánchídi közlekedés rendjéről.

A hírrel kapcsolatban a lap emlékeztetett, Brenner indulásának bejelentésével négyre nőtt a főpolgármester-jelöltek száma. Karácsonnyal szemben jelöltet állít a Jobbik és a Mi Hazánk, és elindul a szegedi Szabó Bálint is. A Fidesz-KDNP jelöltje továbbra sem ismert. Brenner Koloman, a Jobbik 55 éves, eddig leginkább külügyi, külpolitikai támákban mozgó politikusa. Évtizedek óta a magyarországi német nemzetiségi közélet aktív szereplője, de az országos politikába csak alig 8 éve lépett be, amikor 2015-ben a Jobbik oktatási és külügyi szakértője lett. 2018-ban már választáson is indította a pártja, a Jobbik soproni képviselőjelöltje volt, és bár alulmaradt a Fidesz jelöltjével szemben, országos listáról mandátumot szerzett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk