Csendes tiltakozó demonstráció lesz a Kossuth téren a köznevelési törvény módosítása ellen pénteken

  • CD
  • 2019. július 11.

Belpol

A törvénymódosítás zárószavazása előtt a kormánytól az indítvány visszavonását, vagy a képviselőktől a módosítás meg nem szavazását kérnék a szervezők.

Pénteken lesz a köznevelési törvény zárószavazása, miután a törvénymódosításról való voksolást korábban elhalasztották, mert még időben rájöttek az Országgyűlésben, hogy önellentmondó a szöveg a kötelező osztályozással kapcsolatban.

Mint ismert, vannak problémák a törvény módosításával, hogy csak néhányat említsünk, megszűnik például a magántanulói jogviszony rendszere, nem lehet majd beleszólni az iskolaigazgatói kinevezésekbe, egy éven belül visszavonhatja az oktatásért felelős miniszter az igazgató megbízását, illetve ezentúl az egyházak is írhatnak majd közismereti tankönyvet.

Iskolává válnak a tanulócsoportok, ha a kormány elfogadja a magántanulói státusz eltörlését?

Megszűnhet a magántanulói státusz, ha a kormány elfogadja a köznevelési törvény módosítását. Mi történik a tanulócsoportokkal, a hátrányos helyzetű gyerekekkel és azokkal, akik maguk akarják megválasztani, hová és hogyan járjon a gyerekük iskolába?

Mindezen kérdéses törvényi tétel része marad az elfogadásra váró javaslatnak.

Ezért péntekre demonstrációt szerveznek a Facebookon:

"Csendes, békés, pénteki eseményünkkel szeretnénk tisztelettel kérni Magyarország Kormányát, vonja vissza az indítványát, ha ezt nem teszi, országgyűlési képviselőinket kérjük, hogy ne szavazzák meg a módosításokat!"

Az esemény reggel 9 órától veszi kezdetét a Kossuth téren.

A szervezők azt kérik, semmi hangoskodás ne legyen, az ilyen megnyilvánulásokat mindenki igyekezzen lecsendesíteni.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.