Csomagmegőrző lesz a Margitszigeten, megszavazták a budapestiek

  • narancs.hu
  • 2024. október 12.

Belpol

Kevesebb lesz a kutyaszar Józsefvárosban, nyilvános vécé lesz a Margitszigeten – 29 ezren szavaztak a fővárosi közösségi költségvetés ötleteire. 

Évente egymilliárd forintot szán a főváros közösségi költségvetésre, vagyis ekkora összeg felhasználásól a lakosság dönthet. Az idén október 7-ig lehetett szavazni, a 175 ötlet közül 13 kapott elég szavazatot – összesen 29 ezren szavaztak.

Öt kategóriába lettek sorolva az ötletek. A helyi kis ötletek legfeljebb 50 millió forintba kerülhetnek. Lesz csomagmegőrző a Margitszigeten és a Népligetben – az a furcsa, hogy eddig nem volt –, össze lesznek kötve a Móricz Zsigmond körtéren a kerékpáros útvonalak és egyebek mellett jut forrás a nyolcadik kerületben kutyaszarmentesítésre, illetve a Váci út és az Üllői út zöldítésére is.

Nagy ötlet kategóriában nyilvános vécét kap a Margitsziget és „művészeti projektként” megújul a Corvin-negyed aluljáró, előbbi 120, utóbbi 60 millió forintot kap. A Zöld Budapest kategória nyertese a „Csapadék összegyűjtése esőkertekben” projekt lett, az Esélyteremtő Budapest nyertes ötlete a „konténerházak hajléktalan családoknak” , míg a Nyitott Budapesté az, hogy jól kivilágított gyalogátkelőhelyeket alakítsanak ki. Mindhárom kategóriában 120–120 millió forint a projektek tervezett költsége.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szergej Tyimofejev orosz költő: „Nem tudom, hogy a kortárs orosz kultúra hogyan fogja túlélni ezt az őrületet”

Idén magyarul is megjelent Replika című kötete, aminek lettországi kiadásához egy üres füzetet is kaptak az olvasók. Az Orbita nevű művészeti kollektíva egyik alapítóját videóköltészetről, kreatív könyvtervezésről, a kétnyelvű irodalomról és az Ukrajna elleni háború miatt megszakadt oroszországi kapcsolatokról is kérdeztük.