Tévedett a buszvezető, ezért késett a dubaji gép

  • narancs.hu
  • 2024. október 12.

Lokál

Különös láncreakció eredménye, hogy péntek este helyett csak szombat délután szállhat föl egy Budapestre tartó gép.

Törölték a Wizz Air Dubajból Budapestre tartó péntek esti repülőjáratát, ami több mint kétszáz utast hozott kellemetlen helyzetbe az Egyesült Arab Emírségek nagyvárosában – írja a Blikk az egyik érintett tájékoztatása alapján. 

Este fél tízkor indult volna a gép Magyarország felé, de este hétkor értesítették az utasokat, hogy csak szombat délután helyi idő szerint négykor tudnak gépet indítani Budapestre.

A Blikk informátora arról számolt be, hogy a várakozók – amíg ő is velük volt – nem kaptak enni- és innivalót, csak ígéretet, hogy elszállásolják őket. Amikor megkérdezték, mikor jön értük autóbusz vagy taxi, azt a választ kapták, hogy még nem intézkedtek ebben az ügyben, ezért ez az utas saját költségén elment egy közeli szállodába. 

Ugyanez az ember úgy értesült, a probléma oka az, hogy korábban a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren egy buszsofőr a Dubajba induló gép helyett a Tiranába tartó repülőhöz vitte az utasokat. Mire a hiba kiderült, és leszállították az embereket, túl sok idő telt el. Nem tudott Budapestről elindulni az a gép Dubajba, aminek aztán visszafelé kellett volna jönnie onnan. 

A Blikk megkérdezte a történtekről a Wizz Airt. A légitársaság hivatalos válaszából az derül ki, hogy az utas által ismertetett buszos történet nem állhat messze a valóságtól: „a Budapestről Dubajba tartó járat beszállítási folyamatának elhúzódása miatt a személyzet szolgálati ideje lejárt volna, mielőtt elérik a larnakai közbenső megállót Dubajból Budapest felé. Emiatt a járat indulását el kellett halasztani, így az csak szombaton tud elindulni. A légitársaság az érintett utasoknak Budapesten és Dubajban egyaránt szállást biztosított. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szergej Tyimofejev orosz költő: „Nem tudom, hogy a kortárs orosz kultúra hogyan fogja túlélni ezt az őrületet”

Idén magyarul is megjelent Replika című kötete, aminek lettországi kiadásához egy üres füzetet is kaptak az olvasók. Az Orbita nevű művészeti kollektíva egyik alapítóját videóköltészetről, kreatív könyvtervezésről, a kétnyelvű irodalomról és az Ukrajna elleni háború miatt megszakadt oroszországi kapcsolatokról is kérdeztük.