Darabonként 3,3 millióért szerzett be négy elektromos kerékpárt a mentőszolgálat

  • narancs.hu
  • 2023. május 13.

Belpol

Főként olyan helyekre tudnak eljutni, amelyeket nehezebb gépkocsiva megközelíteni.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új szolgáltatásának éles próbüzemét a pápalátogatás idején még egy kerékpárral tartották, azóta már két kerékpárós mentővel lehet találkozni a fővárosban. Egyikük a Margitszigeten, a másik a Városligetben és környékén lát el szolgálatot – írja a Népszava

Az OMSZ eddig négy mentőkerékpárt szerzett be, 

darabonként 3 millió 302 ezer forintért

– mondta Győrfi Pál kommunikációs vezetője. Az első az Országos Mentőszolgálat Alapítvány vásárolta, a további háromhoz minisztériumi támogatás útján jutottak hozzá. 

A Népszava szerint a kerékpáros mentőápolók főként olyan helyekre tudnak eljutni, amelyeket nehezebb gépkocsiva megközelíteni. Nem feladatuk, hogy helyettesítség a mentőautókat. Céljuk, hogy a forgalmi torlódások, gyalogos területek és az emberek tömege által megnehezített eltérések esetében gyorsan a helyszínre érjenek, és megkezdjék az életmentést, majd ott maradjanak mindaddig, amíg a mentőautó oda nem ér. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.