A mentőszövetség alelnöke szerint súlyos problémák vannak a mentésirányítással

  • narancs.hu
  • 2023. május 13.

Belpol

Már Pintér Sándor belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el Gálvölgyi János ügyében. 

„Soha nem láthattuk még, hogy egy vezető a mentőszolgálat részéről előállt volna és azt mondta igen hibáztunk, a rendszerben van esetleg hiba. Tehát ez soha nem kerülhet szóba, mindig egy dolgozóban találják meg a hibát, és hát már ez is egy probléma” – mondta Lengyel Tibor a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke a Gálvölgyi-ügyről az RTL Híradónak. 

Lengyel több mint 10 éve mentőzik, azt mondja, kevés a mentős és sok a feladat, ezért gyakran okoz gondot a kocsihiány is. De nem csak a mentésirányítók munkáján kellene változtatni. 

A mentésirányítással kapcsolatban elmondta,

„tizenegynéhány ilyen hely van az irányításon, fent Budapesten, ahol a 104-es felvevőknek kéne ülni, 3 ül ott”. 

Nyomozást indított a rendőrség azután, hogy Gálvölgyi János szerdán rosszul lett, ám 30 perc elteltével sem indult el érte a mentő. Pintér Sándor belügyminiszter a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését rendelte el – számolt be a Népszava

Az eset miatt belső vizsgálat indult a mentőknél, hogy megfelelően kezelte-e a helyzetet a mentésirányítás. A vizsgálat megállapította: a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta. Ennek következtében nem küldték ki azonnal a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsit.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk