December végéig kitolták a pedagógusok kötelező oltásának határidejét

  • narancs.hu
  • 2021. december 19.

Belpol

A haladékról a pedagógusokat hétfőn levélben értesítik majd.

Haladékot kaptak a tanárok. December 30-ig még beoltathatják magukat azok, akik eddig nem kérték a koronavírus elleni vakcinát - erről a RTL Klub Híradója számolt be.

Az csatorna úgy tudja, hogy az erről szóló levelet hétfőn kapják meg az érintettek.

A beszámolóban arra is kitértek arra, hogy több helyen attól tartanak, a pedagógusok kötelező oltása miatt sok tanár kiesik a rendszerből és a koronavírus okozta nehezített körülmények után most a hiányzó tanárok miatt nem lesz lehetőségük a gyerekeknek a megfelelő oktatásban részesülni. Devecserben például azért tűntettek, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan tanárokat, legalább folymatos teszteléssel maradhatjanak az oktatásban. A városban hét pedagógus nem kérte a vakcinát, ezért attól tartanak, hogy nem fognak tudni működni az iskola, ha ők januártól nem jöhetnek dolgozni.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter szerint a tanárok 5-6 százaléka nem tervezte beoltatni magát a novemberi adatok szerint, de januártól várhatóan ennél kevesebbeket kell majd kényszerszabadságra küldeni. Friss adatok szerint Budapesten nagyon magas a pedagógusok átoltottsága. Horváth szerint ezért itt és azokban a nagyvárosokban, ahol sok nagyobb iskola van,  csoportösszevonással és helyettesítéssel várhatóan pótolni tudják a kieső tanárokat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk