Négy városban tüntettek a „covid-diktatúra” ellen

  • narancs.hu
  • 2021. december 18.

Belpol

Szegeden Toroczkai Lászlót úgy konferálták föl, mint Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltjét.

Tüntetéssorozatot szervezett a Mi Hazánk Mozgalom a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tétele ellen. Szombaton Debrecenben, Veszprémben, Békéscsabán és Szegeden találkoztak a demonstrálók. A szegedi tüntetésről a szegeder.hu számol be.

A lap fotójának tanúsága szerint a város sétálóutcáján, a Kárász utcán tényleg  megállt egy tömegben 2-300 ember. A tudósítás szerint alig volt közöttük, aki maszkot viselt volna.

A demonstráció kora délután zajlott, rendőri biztosítás mellett. A Mi Hazánk Mozgalom az akcióval ki akart állni azok mellett, akik munkahelyüket is elveszíthetik, illetve hátrányos megkülönböztetést szenvednek el azért, mert nem veszik fel a koronavírus elleni védőoltást. 

 
Tüntetés szombaton a szegedi Kárász utcán. Fotó: Szegeder/Bálint András
 

A rendezvényen felszólaló Szabadi István Bács-Kiskun megyei képviselőjelölt és pártigazgató azzal kezdte, hogy ő sincs beoltva, szerinte az oltatlanokat zsarolják. Azt mondta, hogy „Kiskunhalason nemcsak a párduc fekete, hanem a járványkórház jövője is”, és állította, hogy a konténerekből álló intézménynél jött el, amikor indult Szegedre, és „teremtett lélek nincs arra”. 

A kórház tényleg nem működik még, az Emmi szerint bármikor kinyithatják, amikor szükség lesz rá. Szabadinak azt mondta az igazgató, hogy van elég ember a működtetésre, de még nem kaptak utasítást az indulásra. 

Baranyi László, a mozgalom Csongrád-Csanád megyei elnöke, aki egészségügyi dolgozó Szentesen, azért kritizálta az államot, mert a munkáltatókra hárította a felelősséget oltásügyben. Szerinte globális zsarnokság uralkodik.

Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét, a Mi Hazánk elnökét úgy konferálták föl a rendezvényen, mint Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltjét. 

Toroczkai szerint cenzúra van Magyarországon, a média nem számol be a Mi Hazánk dolgairól. Elmondta, ő már kétszer volt koronavírusos, a nagymamája meg is halt a fertőzés következtében. Ezzel együtt szerinte Magyarországon a szkeptikusak gondolkodnak normálisan a „covid-diktatúrában”.

„Nagyon nehéz megértenem, hogy amikor azt mondja ma már a hivatalos kutatás is, hogy az oltott és oltatlan ugyanúgy terjeszti a vírust, akkor miért kényszerítenek minket arra, hogy vegyük fel a kísérleti oltást?!” – érvelt a szegedi tüntetésen Toroczkai.

Arról, hogy az oltás megtagadása milyen következményekkel jár az egészségügyi dolgozóknál, a kötelezővé tétel pedig milyen jogi aggályokat vet fel, ebben a cikkben írtunk: 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk