Eddig 62 tüntetőt állított elő a rendőrség

  • narancs.hu
  • 2018. december 20.

Belpol

A tüntetők ellen 42 esetben nyomozást is indítottak: garázdaság, lopás, egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése és rongálás miatt.

Összesen 62 tüntetőt állítottak elő, ebből 42 esetben a rendőrség nyomozást is indított, egy fő írizetben van - közölte a Budapesti Rendőrfőkapitányság a Népszavával. Az előállítottak szabadlábon védekezhetnek, ellenük a rendőrség garázdaság, lopás, egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése és rongálás miatt nyomoz. A közlés szerint a rendőri eljárásban őrizetbe vett 19 személy közül 11 fő élt panasszal, a tüntetések során pedig 15 rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett. A Belügyminisztérium (BM) szerint közel kétmilliós kár érte a rendőrség eszközeit - írják.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogi munkatársa szerint december 12-e óta 120 hívás érkezett be telefonos forródrótjukra, többségük a tüntetéssel kapcsolatos általános infomrációk, illetve olyanok, akiket eljárás alá vontak a rendőrök. Az elmondottak szerint a TAZ eddig 10 tüntető jogvédelmét vállalta el.

Figyelmébe ajánljuk