Szijjártó a CNN műsorvezetőjének: Ez hazugság, miért támadja a magyar embereket?

  • G. M.
  • 2018. december 20.

Belpol

A magyar külügyminiszter nagyot ment a világ legismertebb tévécsatornáján.

A CNN talán legismertebb műsorvezetőjének, Richard Questnek a vendége volt Szijjártó Péter, akit Quest többek között a rabszolgatörvényről, a közigazgatási bíróságokról és a CEU-ról is kérdezett. Az ilyen helyzetek általában arról szólnak, hogy a magyar kormány képviselői minden tagadnak, és igyekeznek úgy alakítani az interjút, hogy úgy tűnjön, a műsorvezető nem elét felkészült és/vagy nem szereti Magyarországot.

Richard Quest azt mondta, hogy bár a kormány szerint a közigazgatási bíróságok függetlenek lesznek, ezt senki nem hiszi el. Erre Szijjártó azzal felelt, hogy itthon demokrácia van, ám a műsorvezető említette az áprilisi választás körüli anomáliákat, mire a külügyminiszter azzal felelt, hogy nem érti, miért támadja a riporter a magyar embereket és a döntéseiket.

Amikor a műsorvezető megemlíti, hogy a kormány miatt a Soros György által alapított CEU távozni kényszerült az országból, Szijjártó azt mondja, hogy ez hazugság, fake news. Pedig, ahogy azt nemrég megírtuk, nem az.#mce_temp_url#

A teljes, meglehetősen szórakoztató interjút itt lehet megnézni:

Protests grow in Hungary over so-called "slave law"

Hungarian protesters are taking to the streets after the country passed a series of controversial laws, including a so-called "slave law" surrounding extra work hours for employees. Hungarian Foreign Minister Péter Szijjártó comes on QMB to defend Hungary's new legislation.

Figyelmébe ajánljuk