Egerben is hullanak a fideszeses fejek a balul sikerült önkormányzati választás után

  • narancs.hu
  • 2020. január 6.

Belpol

A mosógépnél is nehezebben eladható Nyitrai Zsoltot várhatóan leváltják a választókerület éléről.

A hevesi megyeszékhelyen szinte biztosan megtörténik majd a fideszes választókerületi elnökök cseréje, amiről hivatalosan a párt vezetősége, valójában azonban egy személyben Orbán Viktor dönthet majd – értesült a Népszava.

Mindez egybevág a 24.hu karácsony előtti információjával, amely szerint tizenöt-húsz választókerületén élén is lecserélhetik a vezetőt a vártnál rosszabb eredményt hozó önkormányzati választás után, a miniszterelnök akarata alapján.

A Népszava most arról ír, hogy Egerben erős lehetőségként kezelik a jobboldalon, hogy Nyitrai Zsolt helyett Habis László korábbi polgármestert hozzák helyzetbe ezen a poszton. Nyitrai pozíciója már a 2018-as tavaszi országgyűlési választások idején megingott, olyannyira, hogy személyesen magának a miniszterelnöknek kellett a segítségére sietni a kampányban. Ekkor hangzott el az az emblematikussá vált kijelentés is miszerint Nyitrai Zsoltot nehezebb eladni mint egy mosógépet.

Aláírásgyűjtés Egerben. Hajrá, Nyitrai Zsolt!

Aláírásgyűjtés Egerben. Hajrá, Nyitrai Zsolt // Collecting signatures in Eger. Go Zsolt Nyitrai!

A városban egyébként az ellenzék közös jelölje, a jobbikos Mirkóczki Ádám nyerte a polgármester-választást, s a képviselő-testületbe is zömmel az összefogás jelöltjei jutottak. Az ügyben egyelőre sem az érintett képviselők, sem a Fidesz nem nyilatkozott.

Leadkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Neked ajánljuk