Egész évben marad az áram, a gáz és a távhő rezsicsökkentett lakossági ára

  • narancs.hu
  • 2023. február 16.

Belpol

Ezt Lantos Csaba energiaügyi miniszter jelentette be.

Egész évben nem fog emelkedni se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára, és a rendszerhasználati díj se emelkedik idén – jelentette be az MVM energetikai konferenciájának nyitó előadásában Lantos Csaba a Portfolio tudósítása szerint. 

Az energiaügyi miniszter arról is beszélt, hogy az átlagfogyasztási korlát feletti lakossági piaci ár egyelőre április 30-ig változatlan marad.

Lantos Csaba előadásában megerősítette, 2028-ig három CCGT gázerőművet fog megépíteni a kormány, egyet a Mátrai Erőmű mellett, kettőt pedig Tiszaújvárosban. Mindezt azzal párhuzamosan, hogy a miniszter szerint jelentősen nőnie kell az áramtermelési kapacitásoknak, továbbá „csökkenteni óhajtjuk az energiafelhasználásban a földgáz súlyát”.

A 24.hu a bejelentéssel kapcsolatban emlékeztetett, a kormány júliusban döntött a rezsicsökkentés korlátozása mellett. Augusztus óta az áramnál kétszeres, a gáznál hétszeres tarifa érvényes az átlagfogyasztás felett, ami a kormány bevallása szerint a háztartások negyedére helyez plusz kiadást. A kormányzati kommunikációban hirdetett havi 180 ezer forintos családonkénti kedvezmény azonban csak nagyon furcsa matekkal jön ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk