Sikerült megszüntetni a zavaró természetet – újabb ironikus videóval jelentkezett Litkai Gergely a Fertő tavi beruházásról

  • narancs.hu
  • 2023. február 16.

Belpol

„Az álom valóra vált”, mondja a humorista a videóban. 

„Az álom valóra vált. Szerencsére a beruházást már azután állították le, hogy sikerült megszüntetni a természet zavaró jelenlétét” – mondja Litkai Gergely az újabb ironikus videóban, amit közösen készített a Greenpeace Magyarországgal a Fertő tavi beruházásról. 

A humorista megmutatta a „Fertő tavi Nagy Falat”, amelynek fő funkciója, hogy „a Nyugatról menekülő osztrákokat, németeket, skandinávokat távol tartsa”. „A Fertő nem lesz többé fertő, olyan tisztaság lesz, hogy a murváról lehet enni”, mondja Litkai. A murva leszórása pedig azért fontos, „nehogy visszajöjjenek az állatok, és megzavarodjanak”.  

A hvg.hu emlékeztet, a Natura 2000 besorolású területen megkezdett Fertő tavi beruházás keretében nagyjából 34 ezer négyzetmétert terveztek beépíteni. A nyáron úgy tűnt, hogy a kormány kiadáscsökkentési intézkedéscsomagja miatt nincs pénz rá, a projekt azóta a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumhoz került. Azonban, januárban kiderült, hogy az építkezéseket a korábban ismertnél csaknem 50 százalékkal nagyobb területen engedélyeznék.

Litkai Gergely és a Greenpeace 2021-ben egyszer már készített egy ironikus videót a témában. A Magyar Narancs is foglalkozott a Fertő tavi beruházással. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk