Egy felmérés szerint rengetegen mondanának fel az egészségügyben

  • narancs.hu
  • 2021. június 15.

Belpol

Mától lehet felmondani, a szakszervezet szerint a szakdolgozók 48 százaléka fontolgatja a lépést. 

November óta jogszabály tiltotta az egészségügyi dolgozóknak, hogy felmondjanak, a korlátozás azonban a járványhelyzet javulásával ma megszűnik.

A Független Egészségügyi Szakszervezet az egészségügyi szakdolgozók felmondási szándékait mérte fel, és a Népszava beszámolója szerint egészen rémisztő eredményt kaptak.

A mintegy 1200 válaszadó 8 százaléka nyugdíjba menne, közel felük, 48 százalékuk pedig a felmondását tervezi.

Persze a felmondani szándékozók egy része csak munkahelyet váltana, és másik magyarországi állami kórházban vagy magánintézményben elhelyezkedne, sokan azonban külföldi munkavállalásban gondolkodnak vagy teljesen elhagynák a szakmát.

Soós Adrianna, a FESZ elnöke a Népszavának azt mondta, a szakdolgozók elégedetlenségük fő okaként az alacsony béreket, a bérfeszültséget és az új szolgálati jogviszony szabályait említették, csak öt százalékuk távozna a koronavírus-járvány okozta kimerültség miatt.  

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!