A Fudanról és a lakásprivatizációról is ma dönt a parlament

  • narancs.hu
  • 2021. június 15.

Belpol

A melegeket a pedofilokkal összemosó homófób törvényjavaslat mellett. 

Az Országgyűlés napirendje szerint kedden 12:30-tól kezdődik több fontos törvényjavaslat zárószavazása a parlamentben.

A képviselők szavaznak a Kocsis Máté által benyújtott "pedofilellenes" törvényjavaslatról, amelyhez egy fideszes módosító javaslat több homofób rendelkezést is csatolt a homoszexualitás kiskorúak számára történő "népszerűsítésének, megjelenítésének" tiltásáról, illetve a kormánynak nem tetszó civil szervezetek kitiltásáról az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokról.

A szavazást az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az LMP képviselői, illetve a Momentummal szövetkezett független képviselők bojkottálni fogják, a Jobbik viszont tegnap azt jelezte, hogy megszavazza a törvényjavaslatot.

Ma lesz a zárószavazása a 2022-es költségvetésnek is, illetve alkotmánybíró-választás is várható, a Kúria elnöki székébe távozó Várga Zs. András helyett  Márki Zoltán kúriai bírót választhatják alkotmánybírónak a képviselők.

Szavaznak emellett a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról és az alapítvány részére történő vgyonjuttatásról, valamint Böröcz László fideszes képviselő javaslatáról, amely arra kötelezne egyes budapesti kerületi önkormányzatokat, hogy a piaci ár alatt adják el bérlakásaikat a bérlőknek. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk