Egy hete szögelik az állami állásportált

  • narancs.hu
  • 2023. július 25.

Belpol

Most nem lehet látni, mekkora a munkaerőhiány a közszférában.

Egy hete elérhetetlen a Belügyminisztérium közigazgatási állásportálja. Alkalmazáshiba miatt áll, az oldalt üzemeltető cég szerint – adta hírül az rtl.hu.

Az IdomSoft Zrt. azt írta az RTL Híradójának kérdésére, hogy dolgoznak az oldal helyreállításán, de azt még nem lehet tudni, mikorra sikerül elhárítani a hibát. 

Az állásportálról Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, ezt az oldalt egy egész ország nézte, nézné. Tanárok, óvónők, színházi dolgozók, börtönőrök, falugondnokok kerestek és találtak ezen az oldalon kereszül állást. A szakszervezeti vezető szerint most különösen fontos lenne, hogy működjön a portál. Aki megnézte, arról is tájékozódhatott, mennyi tanárt keresnek az országban.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kétli, hogy egy ilyen rendszert nem lehet egy héten belül megjavítani. Elképzelhető szerinte, hogy nem leállt a rendszer, hanem leállították – azért, hogy ne látsszon, hány tanár mondott fel, hány helyen keresnek pedagógusokat. Lehet, hogy hosszú távon megszüntetik az oldalt, vagy keresik a technikai lehetőségét annak, hogy ne lehessen látni rajta a tanári álláshelyek számát – latolgatta az ellenzéki politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk