Tompos ismét felkereste a Fudan Alapítványt

  • narancs.hu
  • 2023. július 25.

Belpol

De most sem talált ott senkit.

Kedden, munkaidőben ismét meglátogatta a kínai egyetem magyarországi tevékenységét előkészítő, 14 milliárd forint közpénzből gazdálkodó Fudan Alapítvány székhelyét Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese. 

A politikus Facebook-bejegyzése szerint kétszer hiába kereste a szervezetet, aztán sikerült elérnie Bertáné Dr. Bényi Krisztina főigazgató-helyettest, aki ugyanazt mondta neki, amit az RTL Híradójának Csák János kulturális és innovációs miniszter, az alapítvány elnöke: a Fudan Alapítvány márpedig tényleg abban az épületben működik, csak a VI. emeletre költözött.

„Az mondjuk fura, hogy ezt úgy sikerült megvalósítaniuk, hogy az irodaház recepcióján sem tudtak róla, de sebaj. Ma fel is mentem a VI. emeletre, ahol a Tempus Közalapítvány igazgatója megerősítette, hogy igen, a Fudan tőlük bérel egy irodát, de nincs bent senki. Mindezt kedden délután 3 körül, azaz bőven munkaidőben” – írja Tompos Márton. 

A lift mellett ugyanakkor talált egy feliratot, az alapítvány e-mail-címét, amelyen lehet érdeklődni. A Momentum írt erre a címre, és tudósítani fog, ha választ kap.

A Kormányinfón nemrég elhangzott, hogy a Fudan Alapítvány munkája a beruházási stop áldozata, most nincs előrelépés a projektben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk