Egy hónap múlva átveszi az állam a védőnői ellátást, mindent tudni akarnak a védőnőkről

  • narancs.hu
  • 2023. május 31.

Belpol

Adatbekérő lapot küldtek szét a részükre.

Július 1-től átveszi az önkormányzatoktól az állam a védőnői ellátást,

Népszava cikke szerint azonban az átállás előkészítése kérdéseket vet fel.

Eszes Béla, Jánoshida polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) társelnöke a lapnak azt mondta, hogy a megyei kórházi főigazgatók először azt kérték az önkormányzatoktól, hogy "jelöljenek ki kapcsolattartókat, akik segíteni fogják a védőnőket az új rendszerbe való átlépésben".

Ezután több adatlapot is kiküldtek a védőnőknek, amelyeken be kellett jelölniük, hozzájárulnak-e például ahhoz, hogy a munkavégzésre használt helységekben kamerafelvételek készüljenek, illetve ellenőrizhetik a gépkocsi- és számítógépadataikat, de bekérték gyermekeik és házastársuk összes azonosító adatát Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

– magyarázta Eszes.

Az adatbekérő lap eljutott a laphoz is, azon közlésük szerint pontosan az áll: "a munkáltató jogos érdek alapján kezeli a kamerarendszer által rögzített képmást". Valamint ezen a lapon írnak arról is, hogy "a munkáltató jogos érdeke alapján ellenőrizheti a számítógép, internet, hivatali e-mail és telefon, a munkavállalóhoz tartozó személygépkocsi adatait".

Az adatlapon a védőnőknek be kell írniuk házastársuk és gyermekük személyes adatait, köztük állampolgárságukat, tajszámukat, adóazonosító jelüket, lakóhelyüket, tartózkodási helyüket és értesítési címüket is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk