Együtt mentek el a karinthys tanárok a megrovó levélért, több százan kísérték őket

  • narancs.hu
  • 2022. október 7.

Belpol

A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium pedagógusai a tankerületi központtól vették át a nekik címzett figyelmeztetést.

„A mai napon a Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját behívták a Külső-Pesti Tankerületi Központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24 névre szóló levelet azzal, hogy azokat adja át a címzetteknek, azaz nekünk, akik tegnap polgári engedetlenségi akcióban vettünk részt” – tette közzé a közösségi oldalon csütörtökön az egyik érintett pedagógus.

A bejegyzésből kiderül, hogy az érintett tanárok megtagadták az átvételt, arra hivatkozva, hogy az ő munkáltatójuk nem az igazgató, hanem Rábel Krisztina tankerületi igazgató.

Bejelentették, hogy pénteken reggel 8 órakor együtt elmennek a tankerület épületéhez, hogy személyesen tőle vegyék át a levelet.

A Facebook-bejegyzésben felhívás is volt: „aki úgy érzi, csatlakozna hozzánk, jöjjön velünk holnap reggel 8 órakor. A cím: 1181 Budapest, Üllői út 453. Időpont: 2022. október 7., 8 óra”.

A HVG péntek reggeli tudósítása szerint több száz diák, szülő és szimpatizáns vonult a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumtól a dél-pesti tankerületi központhoz. A tanárokat kettesével engedték fel a tankerület irodájába. A levélben, amit kaptak, többek között az olvasható, hogy ha még egyszer megtagadják a munkát, az „alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre”.

Az iskolában szerdán a sztrájk mellett 24 tanár polgári engedetlenséggel tiltakozott az oktatásügy helyzete miatt. 

Közben kiderült, két tanárt tévesen hívtak be, mert nekik aznap nem volt órájuk, úgyhogy ők nem kapnak mégsem figyelmeztető levelet. A többi 22 tanár esetében az ügyvédeik elmondták a tankerületnek, hogy szerintük nem lehet rendkívüli felmondással fenyegetni, mert az aránytalan egy véleménynyilvánító akció után. 

Az épületbe közben több szülő is bejutott, akik panaszt akarnak tenni az eljárás miatt, de ezt nem engedték nekik.  

A leadkép forrása: Orosz Anna Facebook-oldala

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk