Szülők és diákok védték a Szent László Gimnázium egyik tanárát

  • narancs.hu
  • 2022. október 7.

Belpol

A kőbányai iskola bejáratánál demonstráltak érte, mert el akarja bocsátani a tankerület. 

Nyolcvanan váltják egymást az élőláncban a kőbányai Szent László Gimnázium bejáratánál. A résztvevők így tiltakoznak az ellen, hogy a tankerület el akarja bocsátani az iskola egyik tanárát, mert polgári engedetlenségben vett részt – tudósít a HVG

Az érettségiztető osztályfőnöknek pénteken átadja a Kelet-Pesti Tankerület tisztviselője az azonnali hatályú felmondásról szóló iratot – erről szóltak a hírek. A diákok, a szülők és támogatóik ezért szerveztek demonstrációt, kifejezve a szolidaritásukat, tiltakozva a döntés ellen. 

Pénteken reggel 8 órakor kezdődött a demonstráció az iskola főbejáratánál. Kifeszítettek egy molinót, amelyen ez áll: „Eláruljátok a tanárainkat? Mindig van választás”.

A résztvevők beosztották, ki mikor tud jelen lenni. A lánc az első óra kezdete előtt néhányszor megszakadt, mert az érkező diákokat beengedték. A HVG tudósítása szerint az iskola előtt elhaladó autók közül jó néhány dudálással biztatja a szülőket, többek között egy arra járó kukásautó is dudált. 

Az érintett pedagógus szerdán a kölcseys tanárok kirúgása ellen tiltakozva vett részt polgári engedetlenségben, de korábban már kétszer élt ezzel az eszközzel. Az élőláncról azt írta, nagyon meghatja a kezdeményezés, de amíg a felmondólevelet meg nem kapja, ezt a napot is végigtanítja, ahogy a többit, nem fog kimenni az utcára.

A tudósítónak több diák is arról beszélt, ha jön a tankerület elnöke, nem engedik oda a tanárhoz, sorfalat fognak állni. Abban reménykednek, mégsem kap felmondólevelet az osztályfőnökük. A diákönkormányzat jövő péntekre tüntetést szervez a Belügyminisztérium épületéhez. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.