Éjjel kiengedték Tompos Mártont a rendőrségről

  • narancs.hu
  • 2023. május 4.

Belpol

Nem derült ki, miért vitték be.

Több órányi vegzálás után végül hajnali fél 2-kor kiengedték Tompos Mártont a Gyorskocsi utcából.

Ez idő alatt nem engedték be az ügyvédünket és nem engedték be egy másik ott lévő, még kiskorú gyerek szüleit sem.

Az persze nem derült ki, hogy miért vitték be a Momentum országgyűlési képviselőjét, ahogy az sem, hogy miért volt szükség este könnygázra, gumibotra és rendőri brutalitásra"

- írja a Momentum közleményében. 

Mint arról lapunk is beszámolt, a szerda délutáni tanár-diák tüntetést követő a Karmelitánál történt kordonbontás során vitték el a Momentum politikusát a rendőrök. A múltheti demonstrációhoz hasonlóan ismét könnygázzal oszlattak a rendőrök, miután a státusztörvény ellen tiltakozó diákok kordonokat döntöttek le.

A Momentum korábban közzétett egy videót arról, ahogy Tompost berángatták a rendőrsorfal mögé. Ezt követően gyorskötözőt tettek a kezére.

Brutális rendőri fellépés Tompos Márton ellen a Karmelitánál

Brutálisan léptek fel a rendőrök Tompos Márton ellen. A Momentum politikusát berángatták a rendőrsorfal mögé és azóta gyorskötözőt tettek a kezére! Ezt a videóban 0:15-nél lehet látni.

Posted by Momentum Mozgalom on Wednesday, May 3, 2023

Tompos saját Facebook oldalán azt írta, őt háromnegyed 2 körül engedték ki a rendőrök. Csak reményét tudta kifejezni, hogy a többi lefogott tüntető esetében is ez történt. Közölte, hogy bár tettenérés esetén országgyűlési képviselőt is előállíthatnak, nem tudta meg, "min értek tetten".

Majd később kitette az alábbi képet és szöveget:

"2023, Magyarország. Mi folytatjuk. Te hol leszel?"

 
Fotó: Facebook/Tompos Márton

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk