Elrángatták és elvitték a rendőrök a Momentum képviselőjét a diáktüntetésen

  • narancs.hu
  • 2023. május 3.

Belpol

Tompos Márton kezére gyorskötöző került a Karmelitánál.

"Rendőri brutalitással válaszol Orbán Viktor a pedagógusok és diákok jogos és igazságos követeléseire. Tompos Mártont, a Momentum országgyűlési képviselőjét berángatták a rendőrsorfal mögé és gyorskötözőt tettek a kezére" – közölte Facebook-oldalán a Momentum Mozgalom szerdán este.

Az ellenzéki párt a közösségi oldalán egy videót is közzé tett, amelyen a látható az a jelenet, amikor a politikust a rendőrök az épület előtt felállított kordonok mögé vonszolják. 

Mindez a délután kezdődő diáktüntetésen történt, amelyről lapunk is beszámolt. A Pestről a miniszterelnök budai vári hivatalához vonuló tüntetők könnygázt kaptak az arcukba a rendőröktől. A demonstrálók megbontották a kordon egy részét, a rendőrség öt embert állított elő hivatalos személy elleni erőszak miatt. A hvg.hu tudósítása szerint este 9 körül a diákok többsége elhagyta a helyszínt, csak néhányan maradtak ülve a rendőrsorfal előtt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk