Elégedetlen volt a fizetésével, máris lemondott a Fidesz támogatta polgármester

  • narancs.hu
  • 2019. október 23.

Belpol

Nem kapott tiszteletdíjat.

Polgányszentpéteren Flinger Tamás, a Fidesz-KDNP támogatását élvező független jelölt nyert az önkormányzati választáson, azonban a frissen megválasztott polgármester egy hétfői Facebook-posztban bejelentette: lemond a tisztségről, mert a posztja szerint a képviselőtestület nem szavazta meg neki a tiszteletdíjat – írta meg az Index.

„Tisztelt Pogányszentpéteriek! Hazugságok elkerülése végett írom ezt a posztot. Elnézését szeretném kérni annak a 97 embernek, aki rám szavazott! Mai alakuló gyűlésen, kiderült, hogy a testület és én teljesen másképp gondolkodunk. Képviselői tiszteletdíjat nem támogattam erre az évre, amit megszavazták a képviselők. Válaszul számomra nem szavazták meg a polgármesteri tiszteletdíjat, és elvárták volna, hogy a munkahelyem 6 vagy 4 órás munkaviszonya mellett, ingyen dolgozzak. Olyan ígéretet kértek számon rajtam, amit Én sosem jelentettem ki! Mivel már az alakuló ülésen sem tudtunk együtt dolgozni, ezért lemondtam a polgármesteri tisztségemről” – fogalmazott.

Hozzátette: „döntésemet befolyásolta, hogy esélyt sem láttam arra, hogy polgármesterként a négy képviselőtársammal közös nevezőre jussunk a falu érdekében. Nagyon sajnálom, mert tele voltam tenni akarással és tervekkel. Elnézését kérem még egyszer a rám szavazó falubeliektől”.

Bogdán Zoltán, az egyik helyi képviselő a bejegyzés alá odaírta: „Tamás havi 240 ezer forintot követelt, mert ő úgy gondolja, hogy ez jár neki, mi lemondtunk az ő kérésére egyből a tiszteletdíjról, ő meg benyögi, hogy ő neki kell a pénz, mert egy lukat be kell tömni”.

Neked ajánljuk