Elismerték, mióta a honvédség új repülőgépeket vett, azokkal repül Orbán

  • narancs.hu
  • 2018. december 9.

Belpol

Nincs szükség már mások magángépére. Megteszi a katonai is.

Miután a zoom.hu megírta, hogy újabb business jet-tel bővült a magyar légierő, a Magyar Honvédség kénytelen-kelletlen közleményben ismerte el a vásárlást.

A korábban beszerzett két Airbus A319-es és az új szerzeményhez hasonló Dassault Falcon 7x vételéről míg részletesen számolt be a honvedelem.hu, az utóbbi gép vásárlását csak azután vallották be, hogy azt a lap megírta.

Simicskó István honvédelmi miniszter a megszerzett Airbus A319-esekről úgy nyilatkozott korábban, hogy azok "nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.”

Most Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az RTL Klub Híradójának megerősítette, hogy a miniszterelnök korábban többször utazott magántulajdonú repülőgéppel, de azokat nem bérelte. Korábban gyakran Magyarország kormánya jelzéssel repültek magángépek, melyek olyankor ugyanabban a városban landolt, ahol Orbán Viktornak is programja volt. Az átlátszó.hu szerint az elmúlt egy évben tucatszor repülhetett az OTP egyik cégének luxusrepülőjével a miniszterelnök. Amióta viszont a honvédség új gépeket vett, Orbán már azokkal repül.

A Honvédelmi Minisztérium továbbra sem hajlandó elárulni, hogy Orbánon kívül, akit már sokat láttak az új gépekből kiszállni, ki használja még a három repülőgépet.

Figyelmébe ajánljuk