Eljárást indít az Egységes Diákfront tagjai ellen a rendőrség

  • narancs.hu
  • 2023. november 17.

Belpol

Egy múzeumi akció miatt.

Eljárás indul az Egységes Diákfront elnökségi tagja ellen, miután csütörtökön fiatalok egy csoportja a Néprajzi Múzeum elé vonult. A Népszava korábban arról írt, hogy a résztvevők a művészet cenzúrázása ellen tiltakoztak, mert az intézmény kordonnal választotta el az Indiánok, Lelkek Túlélők című fotókiállítás egyik, melegeket ábrázoló képeket is bemutató részét.

Az EDF szerint a rendőrség azzal indokolta Perlaki-Borsos Noel elnökségi taguk igazoltatását és a szabálysértési eljárást, hogy nem bejelentett demonstrációnak nevezte a múzeumlátogatást. „Erre semmi okuk nem volt, a kiállításra mindannyian jegyet váltottunk, a kiállításra a biztonsági őrök szó nélkül beengedtek minket. A kiállításon semmit nem tettünk, ami sértette volna a házirendet” – állítja a szervezet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk