A debreceni tankerület nem kíváncsi az alternatív népszavazás eredményére

  • narancs.hu
  • 2023. november 17.

Belpol

Nem is vették át azt az aHang aktivistáitól.

Nem vette át a Debreceni Tankerületi Központ a diákok és az aHang alternatív népszavazásának eredményeit – írja a debreciner.hu. A tankerület indoklása szerint a hét oktatásügyi kérdés egyikében sincs döntési jogköre. A debreceni tankerület vezetője nem is volt hajlandó átvenni az eredményeket. Völgyesi Márton, az aHang koordinátora azzal replikázott, hogy ettől véleménynyilvánítási joguk még van, másrészt az alternatív népszavazás szervezői nem fordulhatnak máshová, mivel Magyarországon nincs oktatási minisztérium.

Nyíregyházán átvették a dokumentumokat, de ott is azt közölték az aktivistákkal, hogy a kérdésekben nincs kompetenciájuk.

Az alternatív oktatási népszavazáson, amit október 23. és 30. között rendeztek, közel 115 ezren szavaztak az országban, Hajdú-Bihar megyében összesen 1368-an szavaztak személyesen.

Az aHang csapata hamarosan az akkumulátorgyárakról is alternatív referendumot indít.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk