A debreceni tankerület nem kíváncsi az alternatív népszavazás eredményére

  • narancs.hu
  • 2023. november 17.

Belpol

Nem is vették át azt az aHang aktivistáitól.

Nem vette át a Debreceni Tankerületi Központ a diákok és az aHang alternatív népszavazásának eredményeit – írja a debreciner.hu. A tankerület indoklása szerint a hét oktatásügyi kérdés egyikében sincs döntési jogköre. A debreceni tankerület vezetője nem is volt hajlandó átvenni az eredményeket. Völgyesi Márton, az aHang koordinátora azzal replikázott, hogy ettől véleménynyilvánítási joguk még van, másrészt az alternatív népszavazás szervezői nem fordulhatnak máshová, mivel Magyarországon nincs oktatási minisztérium.

Nyíregyházán átvették a dokumentumokat, de ott is azt közölték az aktivistákkal, hogy a kérdésekben nincs kompetenciájuk.

Az alternatív oktatási népszavazáson, amit október 23. és 30. között rendeztek, közel 115 ezren szavaztak az országban, Hajdú-Bihar megyében összesen 1368-an szavaztak személyesen.

Az aHang csapata hamarosan az akkumulátorgyárakról is alternatív referendumot indít.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!