Elkészült, csak az Unió miatt kivár a kormány a szuverenitásvédelmi törvénnyel

  • narancs.hu
  • 2023. november 8.

Belpol

Egy szuverenitásvédelmi hatóságot is létrehoznának, az új szervezet vezetőit az államfő nevezi ki.

Kész a Fidesz „szuverenitásvédelmi” törvényjavaslata, de az uniós tárgyalások miatt kivárnak a parlamenti benyújtásával – írja a hvg.hu. A jogállamiságba nehezen illeszthető törvénnyel  azt akarják elérni, hogy példát lehessen statuálni azokkal, akik – Kocsis Máté frakcióvezető megfogalmazásában – külföldi érdekekért „elárulják a hazát”.

A lap információi szerint szuverenitésvédelmi hatóságként egy új állami szervezetet is felállítanának. Fideszes források a szervezetet ombudsmani hivatalhoz, illetve Állami Számvevőszékhez hasonlítják, de úgy tűnik, annak a „példastatuálás” lesz a feladata. A parlamentnek alárendelt – az államfő által kinevezett vezető által irányított – szervezetnek azt a feladatot szánják, hogy árgus szemekkel figyelje a szuverenitásra úgymond veszélyt jelentő sajtótermékeket, civil szervezeteket.

Komolyabb szankciókra azok a szervezetek számíthatnak, amelyek jelöltet állítanak a választáson. A legfontosabb regula a külföldi támogatás elfogadásának tilalma.

Azt nem tudjuk, hogy a sajtót mennyire célozza majd a szervezet a sajtót: Gulyás Gergely miniszter korábban arról beszélt, nehéz arról vitázni, hogy egy sajtótermék mikor kap külföldi támogatást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk