Juhász Péter a kirúgott L. Simonnak: „Rinyálás nélkül idd meg a levét”

  • narancs.hu
  • 2023. november 8.

Belpol

A volt ellenzéki politikus kommentben reagált a Nemzeti Múzeum kirúgásának hírére.

Miután nem tartotta be maradéktalanul a „gyermekvédelmi”, homofób törvényt, és gúnyt űzött Dúró Dórából, Csák János miniszter hétfőn menesztette L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatóját. Források szerint nem szabadott volna gúnyolódnia a szélsőjobboldali politikussal.

L. Simon a kirúgására indulatosan reagált. „Négygyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni” – írta.

Bejegyzése alatt Juhász Péter is kommentelt. A korábbi Együtt elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy L. Simon ugyancsak megszavazta az orosz mintára készült törvényt.

„A gyermekvédelminek nevezett homofób törvényt nem tartottad be, amit te magad is megszavaztál. Annak értelmében nem csak hogy 18 éven alulit nem engedhettél volna be a múzeumba, hanem meg sem rendezhetted volna ott a kiállítást, hiszen van a 200 méteres körzetében templom. Tehát nem azért rúgtak ki, mert ahogy írod a »gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni«, hanem mert nem tartottad be a saját magad által is megszavazott elmebeteg törvényt. Rinyálás nélkül idd meg a levét (értsd: méltósággal), és közben gondolja azokra, akiknek éppen így ellehetetleníted az életét a törvény által. Egészségedre!” – írta a volt politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?