Ellenőrzik a kórházakban az orvosok, betegek jelenlétét

  • narancs.hu
  • 2024. április 21.

Belpol

Azt is megnézi az egészségügyi ellenőrzésfelügyeleti szolgálat, hogy az orvosok, szakdolgozók tényleg benn vannak-e, és miért alakul ki várólista.

Mostantól váratlanul is ellenőrizheti a kórházakat a Belügyminisztériumhoz tartozó Egészségügyi Ellenőrzésfelügyeleti Szolgálat Főosztály, erről levélben értesítette az állami egészségügyi intézményeket az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Az RTL Híradó riportja szerint a kétfős mobil ellenőri csoportok megnézik, hogy az orvosok és szakdolgozók munkaidőben tényleg ott vannak-e az intézményben, megfelelően érvényesülnek-e a betegjogok, és azt is, hogy miért alakulnak ki várólisták. Ellenőrizni fogják, hogy a betegek tényleg ott vannak-e az osztályon, vagy csak papíron számol el velük bent fekvőként a kórház. 

Igazoltatni nem fogják a betegeket – ahogy a Belügyminisztérium közölte: jelenlétüket „vizuálisan ellenőrzik” –, és elsősorban a munkafolyamatokat figyelik, a hatékonyabb ellátás érdekében. 

Vajon mi történik, ha egy kórházban nem találnak ott egy beteget? Megbüntetik az amely egyébként is eladósodott intézményt? – vetette fel a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, Szijjártó László. A Független Egészségügyi Szakszervezetnek pedig az ellenőrzés híréről az volt a véleménye, hogy az intézményekben vezetett jelenléti íveket is érdemes lesz összevetni a tényleges jelenléttel, mert a dolgozók a munkarendjükhöz képest általában hamarabb mennek be és később távoznak, és a pluszmunkát nem fizetik ki nekik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk