Megmondta a képviselő, melyik cégnek kell nyernie

  • narancs.hu
  • 2024. április 21.

Belpol

Az is nyert.  A rendőrség nyomozott, a nyomozást megszüntették Nyírkarászon. Hadházy szerint pedig a bizonyíték egyértelmű.

Nyírkarász 2018-ban 50 és fél millió forint európai uniós támogatást nyert a termelői piac kialakítására. A projekt azonban akadozott, mert – mint utóbb Szalmási József polgármester a rendőrségnek elmondta – „többszöri pályáztatás ellenére sem tett ajánlatot az arra felkért GÉ-65 Mérnökiroda Kft., a Sandhal Kft., a Pallér-2 Kft., a Rácz Tüzép Kft. és a Viadukt Kft.”

Emiatt a nyírkarászi polgármester felhívta Puskás Géza ajaki vállalkozót, aki már többször dolgozott a településnek, hogy tegyen ajánlatot. Meg is állapodott vele, és erről  értesült a piacprojektet menedzselő Szabolcs 05 Nonprofit Kft. is. 

Ezek után Szalmási József polgármestert behívta mátészalkai hivatalába Kovács József országgyűlési képviselő. Ott volt az irodában a GÉ-65 Mérnökiroda Kft. ügyvezetője, Galambosi Csaba is. 

„Kovács Sándor képviselő közölte, hogy a helyi termelői piac kivitelezését a GÉ-65 Mérnökiroda Kft. fogja elvégezni, ellenkező esetben a nyírkarászi önkormányzat nem fog hozzájutni az időközben infláció okán 78 millió forintra megemelt európai uniós forrás teljes összegéhez, ezáltal a beruházás nem valósulhat meg” – idézte fel a polgármester. Ő akkor tudomásul vette, amit a képviselő mondott. A pályázatot újból kiírták, azon elindult, egyedül, a GÉ-65 Mérnökiroda Kft., nyert is, az önkormányzat is hozzájutott az uniós forráshoz. A beruházás megvalósult. 

Mindez egy nyomozati jegyzőkönyvrészletben olvasható, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztott meg vasárnap a Facebookon.

A politikus azt írja, nem először hozta nyilvánosságra ezt a szöveget, azért teszi meg ismét, mert ennél egyértelműbb és konkrétabb bizonyíték nincs arra, hogyan működik a rendszer. Hadházy a nyomozást végző rendőrök iránti tiszteletből teszi közzé a szöveget, hozzáfűzve, ennél többet ő sem tehet.

A nyomozást egyébként megszüntették.

Nyírkarászon most is Szalmási József a polgármester, és ismét indul a választáson:

A címlapkép forrása a nyírkarászi művelődési ház Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk