Hétfőn nem lesz dudálós tüntetés

  • narancs.hu
  • 2020. május 24.

Belpol

Túl magasra rúg a bírságok mértéke.

„Mivel még nem kapta meg mindenki a határozatot, csak becsülni tudunk, de várhatóan 5.000.000 azaz ÖTMILLIÓ FORINT FELETTI BÜNTETÉST kapnak a tiltakozók. Jóval durvábban büntetnek Pintér emberei, mint arra számítottunk és amit a józan ész diktálna” – írja a Facebookon Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő szerint a kijárási korlátozás alatt a határozott véleménynyilvánításnak a kürtölés volt az egyetlen lehetséges, törvényes, jó és járványügyileg is helyes módja az elmúlt hetekben.

„A feltűnően erős, ugyanakkor szánalmas rendőri jelenlét megmutatta, hogy a hangunk feljutott a Várba és azt is, hogy a hatalom pont annyira fél, mint az várható volt. Vannak persze, akik legyintenek: nem értünk el semmit. Igazuk van, életem egyik legnagyobb kudarcának tartom, hogy az ellenzék »csak« azt tudta elérni, hogy a kormány időben zárja be az iskolákat, az őrült kórházkisöprést viszont nem tudtuk megakadályozni. Ha nem »csak« több százan, hanem sok ezren, több tízezren kanyarodtak volna oda, akkor persze nem csak figyelemfelkeltő, hanem problémamegoldó véleménynyilvánításról beszélhettünk volna. De akárki akármit is mond, egy eredményt felmutathatnak azok, akik arra kanyarodtak több hétfőn át: nem nézték némán a gyalázatot. És higgyék el, ez elég nagy dolog!” – fogalmaz.

Hozzáteszi, a kórházakat nagyon lassan elkezdték megnyitni, de nem ezért nem terveznek hétfőre újabb tiltakozást. Hanem mert nem érezné helyesnek, ha úgy kérne embereket újabb véleménynyilvánításra, ha nem tudja biztosan, hogy segíteni tudnak majd az esetleges törvénytelen büntetések kifizetésében.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben több tüntetést is tartottak, ahol a kijárási korlátozások miatt a demonstrálók dudálással fejezték ki a véleményüket.

150 ezerre büntették Szél Bernadett munkatársát, mert ott volt a dudálós tüntetésen és kitartott egy uniós zászlót az autóból

Nem tetszik a rendszer?! 150 ezer forintra büntették meg Szél Bernadett egyik munkatársát, aki a képviselő autójában ülve részt vett az egyik Clark Ádám téri dudálós tüntetésen. Az indoklás szerint azért indult ellene szabálysértés, mert megsértette a kijárási korlátozást, "nem alapos indokkal hagyta el" otthonát, "gyűlés helyszínén tartózkodott", ráadásul egy uniós zászlót lengetett utasként az autó ablakán.

Figyelmébe ajánljuk