Hétfőn nem lesz dudálós tüntetés

  • narancs.hu
  • 2020. május 24.

Belpol

Túl magasra rúg a bírságok mértéke.

„Mivel még nem kapta meg mindenki a határozatot, csak becsülni tudunk, de várhatóan 5.000.000 azaz ÖTMILLIÓ FORINT FELETTI BÜNTETÉST kapnak a tiltakozók. Jóval durvábban büntetnek Pintér emberei, mint arra számítottunk és amit a józan ész diktálna” – írja a Facebookon Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő szerint a kijárási korlátozás alatt a határozott véleménynyilvánításnak a kürtölés volt az egyetlen lehetséges, törvényes, jó és járványügyileg is helyes módja az elmúlt hetekben.

„A feltűnően erős, ugyanakkor szánalmas rendőri jelenlét megmutatta, hogy a hangunk feljutott a Várba és azt is, hogy a hatalom pont annyira fél, mint az várható volt. Vannak persze, akik legyintenek: nem értünk el semmit. Igazuk van, életem egyik legnagyobb kudarcának tartom, hogy az ellenzék »csak« azt tudta elérni, hogy a kormány időben zárja be az iskolákat, az őrült kórházkisöprést viszont nem tudtuk megakadályozni. Ha nem »csak« több százan, hanem sok ezren, több tízezren kanyarodtak volna oda, akkor persze nem csak figyelemfelkeltő, hanem problémamegoldó véleménynyilvánításról beszélhettünk volna. De akárki akármit is mond, egy eredményt felmutathatnak azok, akik arra kanyarodtak több hétfőn át: nem nézték némán a gyalázatot. És higgyék el, ez elég nagy dolog!” – fogalmaz.

Hozzáteszi, a kórházakat nagyon lassan elkezdték megnyitni, de nem ezért nem terveznek hétfőre újabb tiltakozást. Hanem mert nem érezné helyesnek, ha úgy kérne embereket újabb véleménynyilvánításra, ha nem tudja biztosan, hogy segíteni tudnak majd az esetleges törvénytelen büntetések kifizetésében.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben több tüntetést is tartottak, ahol a kijárási korlátozások miatt a demonstrálók dudálással fejezték ki a véleményüket.

150 ezerre büntették Szél Bernadett munkatársát, mert ott volt a dudálós tüntetésen és kitartott egy uniós zászlót az autóból

Nem tetszik a rendszer?! 150 ezer forintra büntették meg Szél Bernadett egyik munkatársát, aki a képviselő autójában ülve részt vett az egyik Clark Ádám téri dudálós tüntetésen. Az indoklás szerint azért indult ellene szabálysértés, mert megsértette a kijárási korlátozást, "nem alapos indokkal hagyta el" otthonát, "gyűlés helyszínén tartózkodott", ráadásul egy uniós zászlót lengetett utasként az autó ablakán.

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?