150 ezerre büntették Szél Bernadett munkatársát, mert ott volt a dudálós tüntetésen és kitartott egy uniós zászlót az autóból

  • narancs.hu
  • 2020. május 16.

Belpol

Nem tetszik a rendszer?!

150 ezer forintra büntették meg Szél Bernadett egyik munkatársát, aki a képviselő autójában ülve részt vett az egyik Clark Ádám téri dudálós tüntetésen. Az indoklás szerint azért indult ellene szabálysértés, mert megsértette a kijárási korlátozást, "nem alapos indokkal hagyta el" otthonát, “gyűlés helyszínén tartózkodott", ráadásul egy uniós zászlót lengetett utasként az autó ablakán.

„A Budapest I. kerület Clark Ádám téren a körforgalomba hajtottak és több kört megtettek, valamint a gépjármű tetőablakán kitartottak egy Európai Uniós zászlót, mely cselekménnyel (Szél utastársa) szabálysértést követett el" – áll a dokumentumban, amit Szél Bernadett közzé is tett a Facebook oldalán.

A független parlamenti képviselő fel is teszi a kérdést, "Egész pontosan, mióta tilos uniós zászlót lengetni Magyarországon?"

Majd Szél úgy folytatja "Azt hiszik, ez valami tiltott jelkép? És ha Putyin-fejeset lengetnék, vagy kínait, azt kiabálva, hogy éljen, éljen a Kínai Kommunista Párt, az oké lenne?! Vagy az uniós zászló lengetése akadályozza a járvány elleni védekezést? Vagy netán nem tetszik a Várban dekkoló Nagyúrnak, ahogy a dudálás sem, mint ahogy utóbbit a rendőr közölte is?!

Nem az a botrány, amit mi csinálunk, hanem az, hogy miközben korrupt tolvajok rabolják ki az országot, a kormánynak nem tetsző véleménynyilvánításért vagy egy vagyont akarnak kifizettetni tisztességes emberekkel, vagy simán beviszi őket a rendőr."

Több alkalommal, a héten már negyedszer tartottak tiltakozást a Lánchídnál, míg kezdetben dudáltak, legutóbb már leginkább hangos zenével demonstráltak a kormány a koronavírus-járvány idején meghozott intézkedései ellen.

Figyelmébe ajánljuk