Dudálós tüntetéstől visszhangzott ma a Clark Ádám tér

  • narancs.hu
  • 2020. április 20.

Belpol

Hadházy Ákos az "embertelen" kórházi kiűrítések miatt szervezett demonstrációt.

Hétfő délutánra dudálós tiltakozást szervezett Hadházy Ákos Budapestre, a Clark Ádám térre. A független képviselő a tüntetés Facebook-eseményénél azt írta, azért szervez demonstrációt, mert az elmúlt napokban a kormány több mint 30 ezer kórházi ágyat „szabadított fel” a járványra hivatkozva, ami szerinte valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti. „Ez gonosz és embertelen lépés, rettenetes terhet és szenvedést jelent az érintetteknek és családjaiknak.” – fogalmazott a posztban.

Mivel tüntetni most nem tudnak a járványhelyzet miatt, Hadházy azt kérte az autósoktól, hogy munkából hazafelé vagy épp bevásárlásba menet az autósok forduljanak a tér felé, tegyenek egy kört a körforgalomban és nyomják a dudát. „Hadd hallja a miniszterelnök is a Várban, hogy nemet mondunk az embertelenségre és igent az életre!” – írta a képviselő.

A tüntetésről videót és megosztott, melyben köszönetet mondott a résztvevőknek:

Hasonló demonstrációt tartottak ma Gödön is, mert a kormány jelenlegi terve szerint elveszi az önkormányzattól a Samsungtól beszedett adót, megfosztva a várost így a költségvetésüket fedező bevétel harmadától.

Figyelmébe ajánljuk