Elmaradt Káel Csaba és az SZFE oktatói közti egyeztetés, mert azon a diákok is jelen lettek volna

  • narancs.hu
  • 2020. október 12.

Belpol

A filmügyi kormánybiztos egyelőre csak a tanárokkal akar tárgyalni.

Formális szakmai beszélgetésre hívta meg Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Film- és Média Intézet oktatóinak delegációját hétfő délutánra a Nemzeti Filmintézetbe.

Az SZFE hallgatói által vasárnap kiadott közleményben rögzítették, hogy elfogadják az invitálást, de az oktatók mellett hallgatókat is delegálnak az egyeztetésre: „egyetemünk polgárai eddig is és a továbbiakban is az átláthatóság, a tények és az egyenlő felek közötti párbeszéd elkötelezett híveiként vettek, és kívánnak részt venni a modellváltás körül kialakult vitában. Amennyiben lehetőség nyílik arra, hogy autonómiára való törekvéseinket releváns tárgyalópartnernek tolmácsolhassuk, készen állunk rá. A kormánybiztos meghívását október 12. hétfőre az Egyetem közössége elfogadta, a küldöttség tagjai közé az oktatókon kívül hallgatókat is delegálunk, hiszen a közös jövőnk a tét”.

A fenti feltételt azoban nem fogadta el a kormánybiztos, az MTI-nek eljuttatott közleményben azt írják: Formális szakmai beszélgetésre hívta meg Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Film- és Média Intézet oktatóinak delegációját hétfő délutánra a Nemzeti Filmintézetbe, ahová – az előzetesen megbeszéltekkel szemben – hallgatók is elmentek, ezért az oktatókkal tervezett első formális beszélgetésre ez alkalommal nem kerülhetett sor

A mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelten fontosnak tartja, hogy a szakmai fejlesztési koncepció irányelveit az oktatókkal a kölcsönös elismerés és bizalom mentén lefektetve, több lépcsőben, fokozatosan határozzák meg – olvasható a közleményben.

 

Figyelmébe ajánljuk